Няколко столични училища са получили сигнали за поставени бомби, предаде БТА. От

...
Няколко столични училища са получили сигнали за поставени бомби, предаде БТА.
От
Коментари Харесай

Сигнали за бомби в няколко столични училища - 112

Няколко столични училища са получили сигнали за сложени бомби, съобщи Българска телеграфна агенция.

От Столичната дирекция на вътрешните работи потвърдиха пред OFFNews за това, като не показаха какъв брой са учебните заведения, получили сигнали, и кои са те.

Наложило се е евакуация на децата, а някои от образователните заведения през днешния ден няма да продължат образованието. Продължава инспекцията в постройките.

Засега няма открити взривни устройства.

По първична информация сигналите са за 81 СУ „ Виктор Юго “, 131 СУ " Климент Аркадиевич Тимирязев " и 144 СУ " Народни будители ". И трите учебни заведения са в регион " Младост ". 

Учениците от I промяна в 81 СУ са евакуирани и освободени от образователни часове до края на деня. Учениците от втора промяна, 5. и 6. клас, ще се образоват в електронна среда през виртуалните класни стаи, оповестяват от образователното заведение във Facebook страницата си. От управлението прецизират, че учениците от 1-4 клас би трябвало да бъдат взети от двора на учебното заведение. В известието се споделя, че ограниченията са подхванати по отношение на подаден сигнал от 7 районно управление (на МВР) за бомбена опасност.

По-рано бяха подадени сигнали за бомби в и Софийския областен съд. Вчера бяха подадени сигнали за сложени взривни устройства в региона на столичното летище и метростанции в София. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР